Den 12 mars – alla korvars dag

Alla korvars dag infaller alltid den 12 mars. Dagen är instiftad av Korvakademien, som bjuder på två nya, härliga korvrätter att fira med, skapade av två av akademiens korvälskande ledamöter. Gå in på Korvakademins hemsida och läs mer.

Korvakademin grundades 1991. Under sina 30 år har Korvakademien skapat en rad verksamheter till korvens främjande. Man har till exempel dragit igång Korvfestivalen som arrangeras varje (pandemifritt) år. En stor succé där tusentals korvälskare samlas för att smaka korv, köpa korv och lära sig om korv. Korvakademiens Hederspris delas ut årligen liksom priser till Årets Korvprofil, Årets Korvkrog och Årets Korvkiosk. Syftet är att verka för god och bra korv i alla sammanhang.

Kultursmakarna förmedlar flera recept med korv, till exempel: bratwurst med sauerkrautsurkålsgryta med korv och fläsk,  lammkorv med chili och grynkorv

Sauerkraut med korv och skinka. Foto Wikimedia Commons

Dessutom har vi en uppmaning: Stek inte korv i duschen !

Steka korv i trangia…

2 comments for “Den 12 mars – alla korvars dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *