Lammkorv med chili

korv i trangia - version 2

Lammkorv med chili

Satsen räcker till 8 personer.

Du behöver:

  • 300 g malet lammkött
  • 150 g malet fläskkött
  • 50 g rimmat malet fläsk
  • 150 g malet späck
  • 4 röda chilifrukter – medelstarka
  • drygt 5 dl kallt vatten
  • salt efter smak(?)
  • 40 g blandade färska örter (lika delar koriander, timjan, basilika och bladpersilja)
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 – 2 msk Sambal Badjak
  • 7 stora finhackade schalottenlökar
  • 4 klyftor finhackade vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 10 – 15 m fårfjälster.
  • Dryckestips

Ljust öl, kraftig rosé eller retsinavin.

Gör så här:

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Låt steka sakta i medelvarm panna med smör tills löken är mjuk. Låt valna.
  2. Mal de olika köttsorterna tillsammans med chilin och lökhacket. Man kan inte köra köttet i mixer, det måste malas i kvarn och sedan blandas i en rejäl bunke, gärna för hand. Då har man bästa kontrollen.
  3. Rör ned vattnet lite i sänder tills korvsmeten är rätt lös.
  4. Krydda med salt örter, senap och Sambal
  5. Fyll fjälstret med hjälp av en sprits. Förslut ena ändan av fjälstret med en knut (bomullsgarn)och knyt sedan av så långa korvar som man önskar när all smet är i skinnet (Min anm.: Du måste ha två knutar med en bit emellan. Annars kan du inte dela korvarna!!!)
  6. Grilla korvarna strax innan servering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *