Fira ”Vänskapens dag” den 20 juli – eller den 30 juli

I Uruguay, Brasilien och Argentina firas vänskapen den 20 juli. Men i Paraguay, där Vänskapens dag är störst, firas dagen först 10 dagar senare, det vill säga den 30 juli. Där träffas man och firar tillsammans med alla sina vänner och ordnar speciella vänskapens dag-fester. I Paraguay firas en hemlig vän på ”Vänskapens dag”

Kvällen innan inhandlar man presenter till sina bästa vänner och på själva dagen gratulerar man alla man känner. Skolor, restauranger och barer anordnar speciella fester och firanden.

Det är väldigt vanligt i Paraguay med traditionen ”hemlig vän” då varje vän inom sin vänskapskrets, genom en utlottning med små pappersbitar med namn på, blir tilldelad en specifik vän som man ska köpa present till och fira lite extra då man har den stora vänskapens dag-festen. Detta är givetvis en hemlighet vilken vän man blivit tilldelad fram tills de stora festligheterna tar plats. Traditionen ”hemlig vän” är väldigt vanlig även i skolor och på arbetsplatser.

Ett tips för den som vill fira Vänskapens dag är att bjuda in till knytkalas.

Knytkalas Foto: Lena Ahlström

Knytkalas
Foto: Lena Ahlström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *