Spenat- och fetaostpaj – när kassan är skral

Spenat- och fetaostpaj med sallad Foto: Lena Ahlström

Spenat- och fetaostpaj med sallad
Foto: Lena Ahlström

Nu i slutet av januari kanske det finns lite mindre pengar på matkontot. Julens festligheter brukar lämna lite spår i plånboken. Efter julmaten kan det vara dags för lite vegetarisk mat. Här är ett recept på en paj med spenat och fetaost. Billig och vegetarisk i ett.

Spenatpaj med fetaost är en mycket god paj där den salta fetaosten passar bra ihop med spenaten. Soltorkade tomater är också gott i. Du kan byta ut fetaosten mot mozzarellaost om du vill.

Fyra-sex personer

Pajskal:
3dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
5 msk vatten
0,5 tsk salt
1 ägg att pensla pajskalet med
Fyllning:
450 gram fryst bladspenat eller motsvarande färsk spenat, ca 800 gram
1 rödlök eller gul lök
3 msk olivolja
1 vitlök
200 gram fetaost
Äggstanning:
4 ägg
2,5 dl mjölk eller grädde eller blanda hälften var
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Servera gärna med sallad. Här har vi valt en sallad med riven morot, riven zuccini, stekta champinjoner, röd paprika och vitkål. Vi har garnerat med tomater, krossade linfrön och solrosfrön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *