Måndag 18 september

Chiles nationaldag*, firar självständighet från Spanien 1810.
Surkålens dag*. Denna dag kan  bratwurst med sauerkrautsurkålsgryta med korv och fläsk, eller den polska nationalrätten bigos passa bra – här förmedlar vi två recept av bigos: ett snabbare och ett omsorgsfullt .
– Internationella dövveckan (7 dagar) – infaller sista veckan i september. Under veckan sker flera aktiviteter runt om i världen till exempel demonstrationer, debatter, kampanjer, utställningar och möten. Syftet är att öka medvetenheten om döva och skapa uppmärksamhet om dövas rättigheter. Alla intresserade uppmanas att delta och engagera sig. Läs mer på Sveriges dövas riksförbunds hemsida här  eller på World Federation of the deaf:s hemsida här

Bigos. Foto Caroline Maino

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *