Auberginer fyllda med grönsaker och svamp

Aubergine med grönsaker och svamp Foto: Lena Ahlström

Aubergine med grönsaker och svamp
Foto: Lena Ahlström

Den 25 april 1945 kapitulerade Tyskland i Italien. Dagen är en helgdag som firas på lite olika sätt beroende på hur engagerad man är i politiken. Men äter gör alla. Här tipsar vi om recept på aubergine med grönsaker och svamp (verdure ripieni) eller  pasta med skaldjur (pasta frutti di mare) som för- respektive mellanrätt samt en chokladkaka (chocolate salami roll) som efterrätt eller till kaffet.

Ingredienser för 4 personer

4 auberginer
1 msk olivolja
2 morötter
20 körsbärstomater
1 hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
250 g skivade champinjoner
2 msk färsk persilja
Nymald svartpeppar
Salt
100 g parmesangröp

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Dela auberginerna på längden och gröp ur dem med en sked (spara innehållet). Lägg de urgröpta auberginerna i kokande vatten i 10 minuter. Låt dom rinna av och torka dem torra. Lägg dem med öppningen uppåt i en ugnsfast form.
  2. Hacka det urgröpta från auberginerna samt morötterna och körsbärstomaterna i små bitar.  Hetta upp oljan i en stor stekpanna och bryn hacket i 5 minuter. Tillsätt lök, vitlök och svamp och stek ytterligare i 10 minuter.
  3. Tillsätt persiljan och svartpeppar. Blanda väl. Smaka av med salt.
  4. Fördela allt hack i auberginerna och riv över osten. Gratinera i 20 minuter.
  5. Servera med grönsallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *