Nässelsmoothie

Nässlor bränns och sticks, men är näringsrika och kan användas i matlagningen på många sätt. Mest känd är väl örten i nässelsoppa som för många är den första vårprimören att avnjutas tillsammans med ägghalva och ett gott bröd. Men du kan också göra till exempel en smoothie eller pesto. Här delar vi med oss av ett smoothierecept som ingår i kokboken ”Det vilda köket” av Rune Kalf-Hansen och Lisen Sundgren.

Nässelsmoothie

Nässelsmoothie

Nässlan växer i trädgårdar, diken, på gamla boplatser, vid ladugårdar och komposter och är därför alls inte svår att hitta. Nässlan finns i hela Sverige utom i norra Norrland. Ett par tunna gummihandskar kan komma väl till pass.

Nässelsmoothie
4 personer
0,5 liter färska nässlor med
2 bananer
4 dl mjölk
2 msk pressad citron
2 msk honung
0,5 tsk malen kardemumma

Gör så här:
Mixa alltsammans, häll upp i glas som ställs i kylen en timme och servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *