Det är kakans dag den 18 december. Det är en dag då du kan bjuda in dina vänner och frossa i kakor. Form, smak, storlek spelar ingen roll. Inte heller om kakorna är mjuka, hårda, småkakor eller chokladkakor.
Här har vi samlat några av de kakor vi har publicerat recept på genom åren:
- Gudmor Margaretas fantastiskt goda pepparkakor
- Hallongrottor är favoriter som är försvinnande goda.
- Havtornsgrottor
- Panettone är en Italiensk fruktkaka på jäst eller surdeg som brukar bakas vid jul.
- Skånsk äppelkaka.
- Chokladmuffins med chokladbitar.
- Sandkaka som nästan smälter på tungan.…
- Sylvias nötkaka från ”Judisk mat i svenskt kök”.
- Morotscupcakes med valnötter
- Yvonnes kvargmuffins med kokosolja
- Indiska sesamkakor från Amy´s piece of cake
- Groundhog day cookies, murmeldjurkakor.
- Fairtrade-Brownie.
- Pindakoekjes – jordnötskakor till nederländska kungens dag.
- Punchrullen – kakornas pytt i panna.
- Homentaschen – hör Purim till.
- Baklava på pistagenötter
- Saffranskaka till Lucia
- Kladdkaka – två versioner
- Bodhikakor till Bodhidagen
- Lebkuchen – pepparkakornas föregångare
- Halwa på pumpa
- Adventskaka med saffran
- Squashkaka med valnötter och apelsinglasyr
- Chokladkakan, som kallas salamikorv i Italien
- Radiokaka
- Morotskaka
- Harisa – en syrisk kokoskaka
- Kärleksmums
- Krämig julkaka från Böhmen med vallmo