Harisa – en syrisk kokoskaka

img_9176-2

Harisa

Till cirka 20 bitar:

500 g mannagryn
200 g kokos
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4,5 dl kallt vatten
2,5 dl olja
Sockerlag:
7,5 dl socker
7,5 dl vatten
1 krm citronsaft
Garnering:
Skållad sötmandel
Gör så här:
  1. Blanda mannagryn, kokos, bakpulver och vaniljsocker
  2. Tillsätt olja och vatten. Rör om till en jämn smet
  3. Lägg smeten i ugnsform som är cirka 20x30cm. Skär bitar och garnera med skållad sötmandel.
  4. Grädda kakan i ugnens mitt i cirka 30 minuter i 200 grader tills kakan fått en gyllenbrun färg.
  5. Förbered sockerlagen och låt koka tills den tjocknat. Låt svalna.
  6. Häll den kalla sockerlagen över den varma kakan. Servera kakan kall.

Recept och bild har vi fått från ”Den syrianska kokboken”. Kokboken utgavs under hösten 2015 av Syrisk Ortodoxa Kyrkans Ungdomsförbund och Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *