23 tips på vad du kan göra

Lilla integrationshandboken Foto: Lena Ahlström

Lilla integrationshandboken
Foto: Lena Ahlström

Det bästa sättet att lära sig ett nytt språk är att tala det så mycket och ofta som möjligt. Många nyanlända önskar inget hellre än att få träffa människor i Sverige och öva det svenska språket. Kultursmakarna arrangerar matlagning med språkträning och nämns nu i en ny bok som ger 23 tips för den som vill stödja nyanlända.

Många studerar svenska via SFI, Svenska för invandrare, några timmar i veckan. Men det är vardagliga, återkommande samtalet som kan göra den stora skillnaden.

I Lilla integrationshandboken finns 23 tips på vad du kan göra ifall du vill stödja nyanlända i deras språkutveckling och bidra till ett mer öppet samhälle som präglas av gemenskap, snarare än fördomar. Boken har givits ut av Vilja förlag och kan beställas på nätet.

Beställ boken här »

Här är fyra tips hämtade från boken:

  1. Bli God man åt ett ensamkommande flyktingbarn.
  2. Bjud hem en nyanländ familj på middag.
  3. Delta som samtalspartner i ett språkkafé
  4. Arrangera matlagningsaktiviteter med nyanlända som kockar och bjud in gäster från olika länder. Det senaste gör vi på Kultursmakarna. Vill ni veta hur vi organiserar en sådan matlagningsaktivitet, kontakta oss på info@kultursmakarna.se

 

2 comments for “23 tips på vad du kan göra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *