Torsdag 20 april

Polkagrisens dag* – fira den med en polkagrisdessert.
– Sumardagurinn fyrsti (Island) – På Island inträffar den första sommardagen, Sumardagurinn fyrsti, den torsdag som infaller mellan 19 och 25 april (även om det inte brukar vara så somrigt då!).  Det är en allmän helgdag, då det firas att ljungpiparen (lóan) återvänder från sin vintervistelse. Läs mer på: Första sommardagen – Wikipedia  och på Islandsbloggen: I morgon firas första sommardagen.
 Eid al Fitr – Ramadan avslutas (muslimer). Med start från solnedgången, efter en månads fasta, firar man i dagarna tre. Enlig Arla recept bryts fastan med lite soppa. På den här sidan kan också du läsa mer om vad man kan äta en dag som denna! Och här finns en länk till bakelsen helwa eller halva, med morot. (Helgen börjar vid solnedgången)

Fika uppdukat för Eid al Fitr. Foto från Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *