Torsdag 23 mars

 Pakistandagen* – firar republikens grundande 1956. Kanske vill du pröva att göra en vegetarisk Biryani på Pakistandagen.
– Nordens dag* – Dagen firas till minne av Helsingforsavtalet som undertecknades 1962 och som utgör grunden för det nordiska samarbetet. Föreningen Norden uppmanar alla kommuner att flagga på Nordens dag och att uppmärksamma det nordiska samarbetet i kommunen.
– Matlådans dag*. Dagen är instiftad för att minska matsvinnet.
– Fastemånaden Ramadan inleds (muslimer). Att fasta är en av islams fem grundpelare och det görs under hela månaden ramadan. Från solens uppgång till dess nedgång får man vare sig äta eller dricka. Fastan bryts på kvällen genom att man äter dadlar och dricker mjölk tillsammans. En praktiserande muslim ska leva så enkelt som möjligt och försöka ägna all sin vakna tid åt tillbedjan och andlig utveckling. Ramadan är också en tid för givmildhet och förlåtelse, berättar Multireligiösa almanackanVi förmedlar ett recept på Sambossa som Tasteline tipsar om.

Biryani med ris, här även med ett kokt ägg. Foto: Jyothis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *