Torsdag 19 januari

– Trettondedag jul/Epifania/Theofania/ enligt den julianska kalendern. Det är en viktig juldag och firas till minne av de tre vise männen som följde en stjärna till Betlehem, där Jesus föddes. I den ortodoxa kyrkan firas theofania till minne av Jesu dop. – Timket, Herrens dop (koptisk-ortodoxa) – högtidlighåller Jesus dop i Jordanfloden.
– Popcornets dag* – Popcorn är populära snacks med lågt kalorivärde jämfört med annat snacks och godis. De är dessutom glutenfria, fiberrika och innehåller antioxidanter, till exempel är polyfenoler, en antioxidant som sänker kolesterol och kan motverka viss form av cancer. Popcorn är så poppis att den till och med har en egen låt!

Popcorn

2 comments for “Torsdag 19 januari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *