Vegetarisk corned beef – en rätt i Samoa

Corned Beef
Foto: Tasteline.com

Det samoanska köket är både grönsaks och köttbaserat. Lokala specialiteter är t.ex. taro* i kokosmjölk serverat med corned beef och lök. Taisi moa är kyckling grillad i bananblad. Pea tunuvilivili är kolgrillade fladdermöss och oka i’a är tonfisk marinerad i lime. Man äter också mycket fisk och skaldjur på Samoa. Andra populära rätter är grillad spädgris, kyckling, brödfrukt och andra tropiska frukter. Kava är nationaldrycken på Samoa och är ett ört-té som sägs vara avslappnande. Här förmedlar vi ett recept på vegetarisk corned beef från Tasteline som kan passa för att uppmärksamma Samoas nationaldag den 1 juni eller Amerikanska Samoas nationaldag den 17 april.

Fyra personer:
5 potatisar
2 msk rapsolja
1 burk majskorn
1 gul lök
1 dl vetemjöl
2 vitlöksklyftor

Gör så här:

1. Skala och skär potatisen i tunna skivor(för att den skall koka snabbare).
2. Hacka under tiden löken fint.
3. Mosa potatisen med olja.
4. Rör ner majs, gul lök, mjöl, vitlök och kryddor i potatismoset.
5. Forma biffar och stek dem på medelvärme 5 minuter på varje sida.
6. Servera gärna i pitabröd med skivade tomater, guacamole och skivad lök.

*Taro är en art i familjen kallaväxter. Växten har odlats i Indien i åtminstone 2000 år, och har spridits till många tropiska och subtropiska områden. Den liknar potatis i utseendet och tillagas på motsvarande sätt. 

Källor:
Foodetc.se
Tasteline.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *