Ingredienser, 4 portioner:
3 ägg
1 gurka
1 burk (400 g) inlagda rödbetor
2 st (ca 0,5 knippe) salladslökar
50 g färsk dill (kan vara fryst)
1 dl crème fraiche
1 liter kefir
Salt, socker
750 g färsk potatis
valfritt: 1 dl mjölk
- Koka äggen så att de blir hårdkokta, skala och tärna dem i små bitar.
- Tärna gurkan i små bitar.
- Hacka hela salladslökarna (även bladen) och dillen.
- Riv rödbetorna och blanda alla ingredienserna i en skål. Tillsätt kefir och crème fraiche (och mjölk om soppan blir för tjock).
- Salta och sockra till önskad smak.
- Ställ soppan i kylskåpet.
- Koka potatisen med en nypa salt.
- Servera soppan kall med en varm potatis vid sidan av.
2 comments for “Šaltibarščiai – kall rödbetssoppa”