Šaltibarščiai – kall rödbetssoppa

Šaltibarščiai Kall rödbetssoppa Foto: RsAzevedo

Šaltibarščiai
Kall rödbetssoppa
Foto: RsAzevedo

Ingredienser, 4 portioner:
3 ägg
1 gurka
1 burk (400 g) inlagda rödbetor
2 st (ca 0,5 knippe) salladslökar
50 g färsk dill (kan vara fryst)
1 dl crème fraiche
1 liter kefir
Salt, socker
750 g färsk potatis
valfritt: 1 dl mjölk

  1. Koka äggen så att de blir hårdkokta, skala och tärna dem i små bitar.
  2. Tärna gurkan i små bitar.
  3. Hacka hela salladslökarna (även bladen) och dillen.
  4. Riv rödbetorna och blanda alla ingredienserna i en skål. Tillsätt kefir och crème fraiche (och mjölk om soppan blir för tjock).
  5. Salta och sockra till önskad smak.
  6. Ställ soppan i kylskåpet.
  7. Koka potatisen med en nypa salt.
  8. Servera soppan kall med en varm potatis vid sidan av.

2 comments for “Šaltibarščiai – kall rödbetssoppa

  1. Ruth hägerbrand
    9 augusti, 2016 at 12:14

    Jag åt soppan i Villnius i förra veckan och tyckte så mycket om den. Blev jätteglad då jag hittade receptet, så tack så hemskt mycket. Nu skall jag göra den och bjuda mina reskamrater på den.

    • Caroline Maino
      9 augusti, 2016 at 09:05

      Det var roligt att höra! Smaklig spis!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *