Müsli börjar med en cocktail

För att få en krispig müsli är det bra att börja tillreda en cocktail av vatten, olja, socker och honung. Ett tips är också att blanda ned hackade hasselnötter i vätskan. Då får nötterna en söt smak.

Ingredienser:
0,5 dl rapsolja
0,5 dl rörsocker, råsocker eller farinsocker
1 dl hasselnötter
2 msk honung
1 dl vatten
10 dl havregryn
4 dl rågflingor
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
0,5 dl linfrö
1 dl kokos
2 dl russin (strös över müslin när den svalnat)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en djup ugnsplåt och pensla med 2 msk olja.
  2. Koka upp 1 dl vatten i en kastrull och rör ned sockret så att det löses upp av vattnet. Lös upp honungen i vattnet och häll i resten av oljan. Hacka hasselnötterna och lägg dem i vätskan. Sätt blandningen (cocktailen) åt sidan.
  3. Strö ut havregryn på plåten. Därefter rågflingorna och övriga torra ingredienser.
  4. Sist droppar du ut hasselnötterna med tillhörande vätska jämt över de torra ingredienserna.
  5. Blanda sedan runt alltsammans du har på plåten och låt stå och dra i tio minuter.
  6. Rosta müslin i ungen under cirka 12 minuter tills müslin fått lite färg. Rör sedan om så att det understa lagret kommer upp till ytan och ställ in müslin ytterligare 5 minuter i ugnen.
  7. Låt müslin kallna innan du häller över russin och häller upp müslin i ett förvaringskärl.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *