Grönsakswok med broccoli, morötter och champinjoner

Grönsakswok med broccoli, morötter och champinjoner

Grönsakswok med broccoli, morötter och champinjoner
Foto lånat från santamaria.com

Thailändsk matlagning bygger på tre viktiga hörnstenar: färska råvaror, balanserade smaker och snabb tillagning. Grönsaker ingår alltid som bas. Sedan lägger man till kött, fisk, fågel eller skaldjur om man vill. Den snabba tillagningen är viktig. Så bibehålls fräschör och krispighet i alla råvaror.

4 portioner
150 g broccoli 
i små buketter
2 st strimlade morötter
2 st rödlökar 
skurna i klyftor
200 g champinjoner skurna i skivor
1 pkt minimajs 
á 125 g
3 msk matolja till wokning
1 msk fisksås
2 msk ostronsås
4 msk sötsursås

Så här gör man:

  1. Woka grönsakerna i oljan i cirka 15 minuter.
  2. Smaksätt med fisksås, ostronsås och sötsursås.
  3. Om du vill lägga till kött, fisk, fågel eller skaldjur kan du lägga grönsakerna i en skål vid sidan med ett lock över medan du wokar det du vill lägga till.
  4. Rör ned grönsakerna i woken och låt dem få wokas med tillägget ett par minuter mot slutet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *