Söndag 7 juli

Salomonöarnas nationaldag* – firar självständighet från Storbritannien 1978.
Al-hijra – nyår (muslimer). År 1 i den muslimska kalendern (622 enligt västerländsk tideräkning) utgår från när Muhammed utvandrade till staden Medina. Denna händelse markerar när islam börjar spridas över världen. Vid nyåret berättas om Muhammeds liv, och bön är viktig. Det blir år 1446, berättar Multireligiösa almanackan. (högtiden inleddes i går vid solnedgången)
Tanabata, Stjärnfesten (Japan) – När stjärnorna Vega och Altair möts på himlavalvet dekoreras bambuträd med färgglada pappersremsor, där både vuxna och barn skrivit ner sina önskningar. Ibland får pappersremsorna med önskningar driva med strömmen i en flod, för att till sist nå stjärnorna och slå in, berättar Mångkulturell almanacka. Här förmedlar vi ett av Japan Centres recept, på Okonomiyaki – en lättlagad japansk omelett med många ingredienser.
– Muharrem-fastan (aleviter). Fastan pågår i tolv dagar.


Okonomiyaki – japansk omelett Foto från Japan Centre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *