Söndag 15 januari

Tulpanens dag * – tulpanen, liksom många andra blommor, är ätlig. Prova en sallad med tulpan.
– Världsreligionernas dag – Dagen instiftades år 1949 av det amerikanska bahá’í-samfundets nationella andliga råd och markeras varje år den tredje söndagen i januari. Temat för världsreligionsdagen är att alla religionerna har en gemensam grund, att religion måste skapa enighet mellan människor och att religion måste överensstämma med vetenskap, forskning och förnuft.
– Fadimedagarna – under januari organiseras Fadimedagarna över hela Sverie av GAPF tillsammans med ett stort antal stödorganisationer för att hedra Fadime Sahindal som blev brutalt hedersmördad av sin pappa. Läs mer om organisationen GAPF, Glöm aldrig Pela och Fadime.

Tulpanens dag är den 15 januari. Foto: Caroline Maino

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *