Söndag 31 oktober

– Halloween* – (katoliker, protestanter). Halloween infaller kvällen före alla helgons dag och är en förkortning av all hallows evening. Vanliga traditioner är att tillverka ljuslyktor av pumpor och klä ut sig till skräckinjagande figurer. Fira med denna pumpapaj som är ganska lätt att göra och är bra vintermat. Läs vår gästbloggare Diana Ljungaeus som bor i Los Angeles berättelse om Trick or treat-festenEn hallowen-kaka att fresta med kan vara en Squash-kaka med valnötter och apelsinglasyr. Receptet har ni här.
– Samhain* (wiccaner) – Den gamla keltiska högtiden Samhain firas av wiccaner. Högtiden sammanfaller med Halloween. Samhain är tydligt fokuserad på döden, vilken ses som en förutsättning för att nytt liv ska kunna uppstå.
– Grannens dag* (Sverige) – dagen instiftades år 2000 av Kenneth Eneroth på Bärgslagsbladet i Köping. Grannens dag är en dag då vi ska vara snäll mot våra grannar och visa hänsyn. Varför inte bjuda över din granne på fika eller middag?
– Sommartid slutar natten till söndag. Glöm inte att ställa tillbaka klockan när du ställer tillbaka grillen i förrådet.

Snart är det dags att klä ut sig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *