Fräsch sallad på rödkål och granatäpple

Denna sallad är väldigt god att äta tillsammans med lammkött, tipsar Rojin, kurd från den turkiska delen, som har en blogg med recept på kurdisk mat, Kurdmat. Recepten och tillagningen av den kurdiska maten har hon lärt av sin mamma Sadiye.

Det är en ambitiös fin blogg med många härliga recept som vi gärna förmedlar. De kan komma väl till pass för den som vill fira Norooz/Nawrouz/Newroz – det vill säga det iranska/ afghanska/kurdiska nyåret i mars.

Här är Rojins recept på en sallad på rödkål och granatäpple – som hon har som tillbehör till Lammframdel i ugn.

Rödkålssallad med granatäpple Foto Rojin/Kurdmat

Rödkålssallad med granatäpple
Foto Rojin/Kurdmat

 

Ingredienser; 4 personer:
¼ rödkålshuvud
½ granatäpple
½ gullök
1 knippe persilja
Tomater
Gurka
Saft av ½ citron
Salt
1 msk olivolja
(Vill man ha sting i salladen, kan man hacka ned en chili paprika)

Tillagning
1. Strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller en kniv och lägg i en salladsskål.
2. Hacka och skär tomater, gurka, persilja och lök i mindre bitar och lägg i skålen.
3. Tillsätt citronsaft, olivolja och smaksätt med salt och blanda lätt ihop.
4. Strö över granatäppelskärnorna och den är färdig att servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *