Pavlovarulle med bär och grädde

Pavlova är mycket populärt i Australien och Nya Zeeland. Passar bra som efterrätt för den som vill fira Australiens nationaldag den 26 januari eller Nya Zeelands som är den 6 februari.

Detta behöver du för 8 portioner 

Pavlova

Pavlova

Marängbotten:
3 äggvitor
1 dl socker
¾ msk polenta, majsmjöl
¾ msk vitvinsvinäger
¾ msk vaniljsocker
½ dl kokosflingor
½ dl hackade valnötter

Fyllning:
2 l färska jordgubbar
2 msk strösocker
3 dl vispgrädde, vispad
2 kiwi, i skivor
några blad färsk mynta

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader.
Marängbotten: Vispa äggvitorna nästan hårda och vispa i sockret, lite i taget. Blanda sedan försiktigt ner majsmjölet, vinäger och vaniljsocker. Vik upp kanterna på ett bakplåtspapper så att bottenplattan blir 25X35 cm med höga kanter. Lägg pappret på en plåt. Bred ut smeten i pappersformen och jämna till den. Strö över kokosflingor och valnötter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt marängen svalna på plåten.

Fyllning: Lägg hälften av jordgubbarna i en mixer tillsammans med strösockret och mixa till en slät puré. Vispa grädden. Skiva resten av jordgubbarna. Stjälp upp marängen på ett bakplåtspapper, översidan ska vara neråt. Bred ut grädden på marängen och lägg på de skivade jordgubbarna – spara några till garnering. Rulla ihop som en rulltårta och lägg Pavlovan på ett fat. Ringla över jordgubbspurén och garnera med de skivade jordgubbarna och kiwin samt några myntablad.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *