Olivträdets dag

Olivträdets dag – Internationella olivträdsdagen infaller den 26 november varje år. Dagen instiftades 2019 av Unesco vid den 40: e sessionen i UNESCO:s generalkonferens det året. Syftet är att skydda olivträdet, även som fredssymbol. Tänk på duvan som kommer tillbaka till Noak med en olivkvist i näbben!

Olivträdet, särskilt olivkvisten, har en viktig plats i våra sinnen. Sedan antiken har det symboliserat fred, visdom och harmoni. Därför är det viktigt inte bara för de länder där olivträden växer, utan för människor och samhällen runt om i världen.

Det finns mycket att lära, dela och fira på World Olive Tree Day, anser Unesco och uppmuntrar alla att delta genom olika aktiviteter som debatter, konferenser, workshops, kulturevenemang och presentationer eller utställningar.

Olivträd i Frankrike. Foto: Caroline Maino

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *