Kokospannacotta med fräsch fruktsallad

Denna rätt ingår i WWF:s, Världsnaturfondens, officiella meny till Earth Hour 2015 och skapad av Ecoviva, Sveriges mest prisbelönta ekologiska matkassar. Läs mer om Earth Hour på WWF:s sajt och mer om Ecoviva . Den passar också att fira Fruktens dag med den 6 juni.

Kokospannacotta Foto: Ecoviva

Kokospannacotta
Foto: Ecoviva

 

Ingredienser för 4 personer:
Pannacotta:
2 dl grädde
2 dl kokosmjölk
½ dl socker
1 tsk vaniljpulver
1 påse vegegel (vegetariskt gelatin)

Fruktsallad:
3 apelsiner
2 kiwi
½ kruka mynta
½ dl kokos

Gör så här:
Koka grädde, kokosmjölk, vaniljpulver, vegegel och socker i 5 minuter under omrörning till det tjocknat, låt svalna lite och häll upp i glas eller skålar. Ställ kallt.
Skala och hacka frukten. Strimla i mynta och spara fyra knoppar att dekorera med. Rosta kokosen i en torr panna tills gyllene på medelvärme. När pannacottan har stelnat toppa med fruktsallad och rostad kokos, dekorera med en myntaknopp.

(Fruktsalladen kan varieras med de frukter som är i säsong)

Matbilder, styling och recept: Ecoviva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *