Dagen då du bara ska tänka på miljön!

Den 5 juni firas Världsmiljödagen. Det är en dag då världens alla miljöproblem uppmärksammas. Kommuner runt om i Sverige firar dagen på lite olika sätt. Själv kan du välja att bara äta ekologiskt under en dag, är det möjligt?

Världsmiljödagen eller World Environment Day firas varje år den 5 juni. Den firas över hela världen och instiftades efter FN:s miljövårdskonferens i Stockholm 1972. Dagen är en av FN:s många temadagar och tanken är att uppmärksamma alla miljöproblem som finns, och de är ju som sagt inte få. United Nations Environment Programme, är det organ som samordnar FN:s miljöarbete och organiserar Världsmiljödagen.

423974_10150622228767781_1165135713_n

Att leva en hållbar livsstil innebär inte att hålla tillbaka och leva mindre – det handlar om att åstadkomma mer med de resurser vi har.

Vad kan du själv göra för att fira denna viktiga dag? Ett bra sätt kan ju vara att ta reda på vad som är skadligt för miljön och gå i riktning mot att leva på ett mer hållbart sätt. På webbplatsen miljöportalen kan du få veta mer om en hållbar livsstil och även få många bra tips för att leva mer miljövänligt. Här får man till exemplet veta att ekologiska matvaror är väldigt bra för miljön. KRAV-märket finns på produkter som är ekologiskt odlade eller produkter från djur som har det bättre.

Ett annat bra sätt att uppmärksamma dagen är att bara äta ekologiska livsmedel. Är det möjligt? Testa! Här en en länk på några tips på recept.

1 comment for “Dagen då du bara ska tänka på miljön!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *