Ris- och fisk-frittisar

The domestic man  har hittat på ett fiffigt sätt att ta tillvara överblivet ris – att göra riskakor. När ingredienserna blandas till riskakor kallar han dem fritter – vi ger dem namnet frittisar.
När han satte ihop receptet var han noga med att det skulle bli en bra blandning näringsmässigt – 40% fett, 30% protein, 30% kolhydrater. Det fick han genom att blanda i fisk och en äggula och steka dem i kokosnötsolja.

Ris- och fiskfrittisar Foto the Domestic man

Ris- och fiskfrittisar
Foto the Domestic man

Här förmedlar vi det receptet.
Ingredienser för 2 personer som måltid, eller för fler om de serveras som tillbehör till Mohinga – myanmarisk nudelsoppa med havskatt, Myanmars nationalrätt:
450 g kokt vitt fiskkött (havskatt, torsk, hälleflundra etc)
2,5 dl varmt kokt vitt ris
1 äggula
1 schalottenlök, riven
1/2 tsk var av salt och peppar
1/4 tsk gurkmeja

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser och forma dem till sex platta kakor. Ställ dem i kylen i 30 minuter för att de ska bli lite fastare.
Resten är lätt – värm ett par teskedar kokosnötsolja i en stekpanna på medelvärme. Stek frittisarna tills de är gyllenbruna och vänd. Det bör ta omkring tre minuter på varje sida.
Det är allt! Superenkel och välsmakande måltid eller snabbfixat mellanmål Experimentera gärna med tillägg, som lök, vitlök, ingefära, hackad torkad svamp, etcetera,  skriver the Domestic man.
Källa:
http://thedomesticman.com/2013/08/06/rice-and-fish-fritters/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *