Glaserad ananas med lime, muscovadoråsocker och kokosglass

Glaserad glass med lime, muscovadoråsocker och kokosglass Foto: Tasteline.com

Glaserad glass med lime, muscovadoråsocker och kokosglass
Foto: Tasteline.com

I augusti är det Karneval i Notting Hill, för exakt datum se här. Då fylls gatorna av människor i färggranna kläder dansande till calypsomusik. Alla är inbjudna. ”The Notting Hill Carnival” är Europas största gatufest. Gör en kyckling jerk-style som i Karibien och en dessert med glaserad ananas med lime, muscovsdoråsocker och kokosglass En uppfriskande citrusdessert med karibisk framtoning.

4 portioner

4 kulor vanilj- eller kokosglass
4 skivor ananas

Glaze:
2 msk smör
1 msk mörkt muscovadosocker
2 msk saft av lime
1 tsk rivet apelsinskal
1 msk mörk rom

Garnering:
1 dl sötmandel
2 msk flytande honung
1 msk kokosflingor

Gör så här:
1. Värm honungen i en kastrull och häll ner mandeln. Låt mandeln och honungen puttra i några minuter så att allt blir karamelliserat och gyllenbrunt. Häll upp på smörpapper och låt kallna. Krossa sedan mandeln grovt och blanda med cocosflingor.

2. Skala och skär ananasen i skivor, spara den gröna stjälken till garnering. Tag ur mittenkärnan av skivorna med en kniv eller en rund metallring i passande form.

3. Smält smöret i en vid stekpanna på medelvärme. Lägg ner ananasskivorna och strö över muscovadoråsocker. Stek ananasskivorna gyllenbruna i ca 2 minuter på varje sida. Sänk värmen och tillsätt limesaft, apelsinskal, och rom. Låt vätskan koka ihop lite under ca 1 minut och drag sedan av stekpannan från värmen.

4. Lägg upp de varma ananasskivorna på desserttallrikar och ringla vätskan från pannan över tallriken och ananasskivorna. Skeda upp glassen och garnera med de gröna ananasstjälkarna och krossad sötmandel.

Muscovadoråsocker är en ny produkt på marknaden, som lämpar dig väl för desserter. Det har en lätt smak av anis och ger en fin smak i kombination med lime och rom.

Receptet är hämtat från Tasteline.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *