Program för Fadime-dagarna som startar idag

Sara Mohammad
Foto: Anders Henrikson

Kultursmakarna tillhör de 100-talet föreningar som stödjer GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadime) och det arbete Sara Mohammad startade för 16 år sedan.  

Sara Mohammad grundade föreningen GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadime) år 2001. Sedan föreningens grundande har Sara vunnit en rad priser för sitt engagemang och motstånd mot hedersvåld. Bland annat blev hon utsedd till Svensk Hjälte år 2007 av tidningen Aftonbladet.

Sara har sitt ursprung i södra Kurdistan. Under uppväxten blev Sara själv utsatt för hedersvåld. Hennes bror ville få henne bortgift, vilket Sara motsatte sig. Vid 17 års ålder lämnar Sara sin familj, efter det att brodern misshandlat och dödshotat henne. 1993 kom Sara till Sverige som politisk flykting. Saras rätta identitet är fram till denna dag skyddad.

Här är länkar till årets program i städer runt om i Sverige: 

Fadimedagarna 2018

Läs mer om Fadime-dagarna 2018

Du kan även läsa mer på GAPF:s hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *