Lamm- och spenatgryta

Lamm- och spenatgryta Foto: Caroline Maino

Lamm- och spenatgryta
Foto: Caroline Maino

För fyra personer behöver du: 
500 g grytbitar av lamm (t ex bog eller stek)
1 stor gul lök
500 g färsk spenat
1 kruka gräslök
2 förpackningar kokta kidneybönor(á cirka 400 g)
1 tsk malen kanel
4 msk färskpressad limejuice
4 dl kokande vatten
2 krm malen muskot
olivolja
salt, peppar

Gör så här:

  1. Skala, dela och hacka löken. Hacka spenat och gräslök. Häll av och skölj bönorna.
  2. Fräs lök, spenat och gräslök i 1/2 dl olja i cirka fem minuter utan att det får färg. Ställ åt sidan.
  3. Stek köttet i 1/2 dl olja tills det får färg. Tillsätt spenatfräs, kanel och lime.
  4. Häll över det kokande vattnet. Låt sjuda under lock i cirka 1 timme, tills köttet är mört.
  5. Tillsätt bönorna och koka ytterligare några minuter. Smaka av med muskot, 2 1/2 tsk sal och 2 krm peppar.
  6. Servera med ris och potatis. Slå rapsolja i en kastrull. Lägg i centimetertjock skivor av potatis i botten. Slå på ytterligare några droppar olja. Häll över kokt saltat vatten och lägg i riset. Koka riset enligt instruktioner på förpackningen.
Ris med potatis Foto: Lena Ahlström

Ris med potatis
Foto: Lena Ahlström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *