Halstrad pilgrimsmussla på söt mangosallad

En härlig, lätt förrätt med festfina läckerheter som vi har gjort med vårt gourmetgäng och sedan flera gånger efteråt. Receptet hittade vi på hemkop.se.  Tänk på att tillaga pilgrimsmusslan snabbt på hög värme så håller köttet spänsten.

Halstrade pilgrimsmusslor på söt mangosallad. Foto: Caroline Maino

Halstrade pilgrimsmusslor på söt mangosallad.
Foto: Caroline Maino

Till 4 portioner behöver du:

Söt mangosallad
2 mango, skalade eller fryst tärnad
1 lime, pressad
1/2 msk farinsocker
1/2 msk sesamolja
1/2 msk fisksås
1 vitlöksklyfta, tunnskivad
1/2 röd chili, skivad
2 salladslökar, tunnskivade

Gör så här:
Strimla mangon i spaghettitjocka strimlor. Frysta mangobitar går också bra, tina dem först. Blanda ihop limesaften med sockret, sesamoljan, fisksåsen, vitlöken och chilin. Vänd i mangostrimlorna och salladslöken, låt dra i 10 minuter.

Halstrad pilgrimsmussla:
12 pilgrimsmusslor, frysta
flingsalt
1 kruka krasse

Tina musslorna och torka av med hushållspapper. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret är gyllenbrunt lägg i musslorna. Stek i 1–2 minuter per sida, krydda med salt och peppar. Låt rinna av en kort stund på hushållspapper. Servera på söt mangosallad och toppa med krasse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *