Kycklingcurry med ris

Foto: Lena Ahlström

Med fler än 300 etniska grupper har det Indonesiska köket en unik variation. Huvudingrediensen i Indonesisk matlagning är precis som i andra asiatiska länder ris. Kokosmjölk och chili är de vanligaste smaksättarna. 

Ingredienser till fyra personer:

4 port ris
2 gula lökar
2 morötter
1 röd, gul eller grön paprika
1 röd lök
1 röd chili
10 blad pak choi
100 gr vitkål
500 g kycklingfilé
2 msk olja
2 tsk curry
400 ml kokosmjölk
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl cashewnötter
2 tsk honung
salt och peppar

Till servering: 2 dl matyoghurt

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala lök och morötter, strimla löken, chilin, vitkålen, sak choi och skiva morötterna. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  3. Strimla kycklingen. Stek den i oljan i en gryta tillsammans med curry och lök ca 3 min.
  4. Tillsätt morötter, paprika, kokosmjölk, löken, chilin, vitkålen, pak choi, cashewnötter och buljong. Låt sjuda under lock ca 10 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar.

Foto: Lena Ahlström

Till servering: Servera kycklingcurryn med ris och en klick yoghurt. Klipp gärna lite färsk koriander över alltsammans innan serveringen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *