Gourmetmatlagning med spänning

Sedan över tio år träffas vi fyra par några gånger om året och lagar gourmetmat tillsammans. Supertrevligt är det och ibland riktigt spännande.
För några år sedan träffades vi i sommarstugan på en skärgårdsö hos ett av paren. Jag var den gången i efterrättsteamet och vi skulle göra en svartvinbärspaj med rostade nötter och nougatkräm.
Spisen med ugnen stod bredvid diskbänken i metall. Bäst som vi stod och jobbade fick någon av oss som stod vid diskbänken en liten stöt. Det killade till och hon hoppade bakåt.

Det där kändes obehagligt! Något var fel! Var spisen och diskbänken strömförande? Fram med lite mätverktyg – och ja de var livsfarliga!

Där kunde vi inte fortsätta att laga mat!

Som tur var hade värdfolket bett att få låna grannstugans kök också, eftersom vi skulle laga så mycket god mat. Så vår middag kunde bli av ändå, fast matlagningen tog lite längre tid med bara en spis. Men gott blev det. Särskilt pajen som vi har gjort ofta – men nougatkrämen har vi sedan länge bytt mot vaniljglass eller vaniljsås.

Här är receptet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *