Marockansk kycklinggryta med couscous

Couscous har sitt ursprung hos berberfolket och är närmast nationalrätt i Marocko där många invånare är berber. Den 30 juli är det Marockos nationaldag – då kan couscous passa bra, liksom när Yennayer, det berbiska nyåret , firas. Det här receptet hittade vi på ica.se där det står: Marockansk kycklinggryta med couscous är en läcker och snabblagad rätt med mycket goda smaker från det marockanska köket. Vitlök, citron, sambal oelek och honung ger kycklinggrytan en underbar och tilltalande smak som även barn brukar gilla!

Ingredienser för 4 portioner:

Servera couscousen gärna i en vacker marockansk gryta

Servera couscousen gärna i en vacker marockansk gryta

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl grönsaks- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
1 förpackning kokta kikärter (à 400 g)
1/2 citron
2 msk hackad persilja

Till servering couscous

Gör så här
1. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna, tillsätt lökhacket. Krydda med salt och peppar.
2. Blanda grädde, buljong, soja, sambal oelek och honung i grytan. Låt koka under lock cirka 10 minuter.
3. Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
4. Riv skalet av citronen, tillsätt det, persilja och kikärter i grytan. Låt koka ytterligare ca 2 minuter.
5. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
6. Till servering: Servera med kokt couscous.

Tips Topping: Rostad flagad mandel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *