En smakrik och lättlagad pastarätt som passar till vardag och fest. Det passar utmärkt att blanda i lite gröna ärtor eller din favorit bland vildväxande (vilda växter).
ANTAL 4 personer TILLAGNING 20 minuter, lätt RECEPT Andreas Lidström och Nils-Tonny Bransfjell
INGREDIENSER
12 st nystan tagliatelle smör eller olja till tillredning 0,5 gul lök
0,5 vitlöksklyfta
100 g kantareller
ca 400 g suovasskav
3 dl matlagningsgrädde salt
svartpeppar från kvarn
1 dl riven Västerbottensost
Servering
Eventuellt persilja eller sockerärtskott
GÖR SÅ HÄR
Koka pasta enligt förpackningens anvisning. Sila av, rör i lite olja så den inte klibbar ihop. Strimla lök, finhacka vitlök, hacka kantareller grovt.
Bryn suovas, kantareller, lök, och vitlök i smör i djupare stekpanna.
Tillsätt grädde, låt sjuda till lagom tjocklek, kan gå väldigt snabbt i het panna.
Smaka av med salt och peppar. Då suovas i sig är salt kan det ofta uteslutas.
Häll den ljumma pastan i bunke, tillsätt ost och suovas, blanda försiktigt så att pastan inte går sönder.
Servering
Lägg upp i fina, helst djupa, tallrikar. Dekorera om så önskas med lite finhackad persilja eller sockerärtskott. Dryckesförslag: ett friskt rödvin från Italien eller Portugal eller öl.