Kyckling med paprika och chili tillagar du i ugnen. Enkel, snabb och kan förberedas innan gästerna kommer. Så skjuts in i ugnen.
4 personer
1 hel kyckling på cirka 1,5 kilo
1 paprika
4 morötter
1 rödlök
1 msk rapsolja
3 msk smör
1 kryddmått Chiliflingor
2 kryddmått Currypulver
0,5 tsk paprikapulver
Salt
Svartpeppar
3 dl basmatiris
Gör så här:
- Ställ ugnen på 200 grader
- Skölj kycklingen inuti och utanpå. Torka av med hushållspapper
- Stycka kycklingen i sju delar (2 lår, 2 vingar, 1 ryggdel, 2 fildelar) men låt benen sitta kvar
- Häll 1 msk olja i en ugnssäker form
- Strö ut chiliflingorna i formen med oljan
- Lägg i de styckade kycklingdelarna
Krydda med currypulver, paprikapulver, salt och peppar - Dela paprikan i två delar och ta bort skapt och innanmäte, skär sedan klyftor och lägg ovanpå kycklingen
- Skala morötterna, strimla dem och lägg ovanpå kycklingen
- Skala rödlöken, klyfta den, och lägg ovanpå kycklingen
- Hyvla smör och lägg ovanpå kycklingen
- Grädda kycklingen i 25 minuter, tag sedan ut och ös den
- Fortsätt grädda kycklingen i ytterligare 20 mintuter medan du kokar riset
- När riset är klart, kolla att kycklingen är klar med en sticka. Vätskan som kommer upp ska vara helt klar