Indiska kolabollar

Kolabollar
Foto: Caroline Maino

Cirka 30 kolabollar
1 burk karamelliserad kondenserad mjölk (den bruna sorten)
1 rör med Mariekex + ytterligare 6 kex
Kokosflingor

Tillredning

  1. Häll mjölken i en skål.
  2. Lägg alla kexen i en plastpåse och krossa med kaveln. Krosset bör inte vara för fint.
  3. Lägg de krossade kexen i mjölken och rör om tills det blir en tjock massa.
  4. Strö kokosflingor i ett fat.
  5. Ta lite av kexen och rulla till bollar (samma storlek som köttbullar) som i sin tur rullas i kokosflingor.
  6. Ställ i kylen en kort stund innan serveringen.

Ät som dessert eller till fika.

Detta recept har vi fått från Sheela Wadman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *