Om man ska på utflykt kan kolbullesmeten blandas hemma och hällas över i en tom sirapsflaska eller liknande. Fläsket kan förstekas och frysas in i portionsbyttor för att sedan tinas upp inför tillagningen. Beräkna vid förstekning 1 hg ostekt fläsk per kolbulle. En äkta kolbulle innehåller inga ägg.
4 personer (1 kolbulle per person)
4 hg rimmat fläsk
6 dl vatten
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
Rapsolja
Rårörda lingon
Gör så här:
- Vispa ihop vatten, vetemjöl och salt. Smeten ska vara något tjockare än en normal pannkakssmet. Stek fläsktärningar i en stekpanna i rikligt med olja. Ringla sedan smeten över fläsktärningarna från ytterkant till innerkant av pannan. Det ska vara så mycket rapsolja att kolbullen kan snurras i pannan.
- Stek bullen i medelvarm panna i cirka 3 minuter på ena sidan och 2 minuter på den andra.
- Servera med lingon