Tisdag 6 juni

Sveriges nationaldag, även svenska flaggans dag. Firar att Gustav Vasa valdes till kung 1523. Sverige har ingen officiell nationalrätt, men vid sidan av till exempel smörgåsbord, smörgåstårta, surströmming, ärtsoppa och kroppkakor ligger väl ändå köttbullarna bra till. – Dagen D – Den 6 juni 1944 landsteg de allierade med 160 000 soldater i Normandie och britter, amerikaner och kanadensare startade sitt anfall mot Tyskland. – Fruktens dag* – fira dagen med en Kokospannacotta med fräsch fruktsallad eller kanske grapefruktsallad med avocado eller helt enkelt en frukt. – Färskpotatisens dag* – Sillens dag* Här är Emelies recept på inlagd sill.

Sveriges nationaldag firas den 6 juni.
Foto: Caroline Maino


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *