Vit sparris med rört smör

Vit sparris Foto: Lena Ahlström

Vit sparris
Foto: Lena Ahlström

Nu finns det färsk vit sparris i de flesta välsorterade grönsaksdiskar. Som förrätt på festbordet, till påsk till exempel, föreslår vi därför vit sparris med rört smör. 

4 personer
8 vita sparrisar
Socker
100 g rumstempererat smör
Finrivet skal från 1 citron
1 dl hackad gräslök
Salt
Vitpeppar

  1. Vit sparris kokas ca 5 min (beroende på tjocklek) i lättsaltat vatten med en aning socker i. Pröva  om sparrisen är klar genom att lyfta upp en sparris med en gaffel instucken i nedre delen och håll den vågrätt. Om sparrisen böjer sig lätt är de klara.
  2. Smöret vispas intensivt så att det blir vitt. Tillsätt sedan det finrivna skalet från en citron och 1 dl finhackad gräslök, salt och vitpeppar.

Ett bra alternativ till det rörda smöret är hollandaisesås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *