Ät gott och delta i Earth Hour 

Temat för 2017-års  Earth hour är ”Mat och livsstil för en globalt hållbar utveckling”. Prova årets Earth Hour-meny 2017 med grillad savoykål med kapris och citron till förrätt, Earth bourguignon till huvudrätt och avsluta med Blåbärspannkakor med chokladsås. Det är en vegetarisk trerätters som lätt kan bli vegansk. I år samarbetar Världsnaturfonden WWF med Gustav Johansson som driver den vegetariska matbloggen Jävligt Gott.
Lördag 25 mars 2017 klockan 20.30-21.30 lokal kan du delta i WWF Earth Hour – världens största miljömanifestation var du än är. I år är det extra fokus på Biffen – WWF arbetar bland annat för att vi ska uppgradera våra matvanor, halvera köttkonsumtionen, men dubblera antalet gröna proteiner, alltså öka andelen vegetarisk mat på våra tallrikar. Samtidigt vill organisationen att vi ska och sluta slänga ätbar mat – det vinner både du och planeten på skriver organisationen på sin sida om Earth Hour och Biffen .
Dessutom jobbar den för att vi ska minska andelen nyinköpta varor och hellre låna, laga eller köpa second hand – läs mer om det i B:et – Butiken, som tar upp vår materiella konsumtion.
Trerätters meny
Årets Earth Hour-meny är en vegetarisk trerätters som med lätthet även kan bli vegansk. Menyn är skapad av Gustav Johansson som har jobbat inom ideell sektor tidigare, på bland annat Fryshuset och startade sedan den vegetariska matbloggen Jävligt Gott.

Gustav Johansson som skapat Earth Hour-menyn för 2017.
Foto: WWF

Hur tänkte Gustav Johansson när han skapade Earth Hour-menyn?
– Jag ville ta fram en meny som så många som möjligt har en relation till, samtidigt som den visar upp bredden i vad vegetarisk mat kan vara. Vegetarisk mat är verkligen inte bara grönsaker, utan kan lika väl vara en smakrik och mustig gryta, och minst lika festlig som vilken köttmeny som helst. Ska vi få fler att minska sin köttkonsumtion så måste det vegetariska alternativet vara minst lika gott och attraktivt som kötträtterna, säger Gustav Johansson till WWF. Läs mer om honom här.

Utmana dig
”Goda och mustiga smaker som blandas med härliga råvaror. Utmana dig själv och din familj att prova någonting nytt, någonting Jävligt gott.” uppmanar WWF.
Här förmedlar vi recepten till Grillad savoykål med kapris och citron till förrätt, Earth bourguignon till huvudrätt och avsluta med Blåbärspannkakor med chokladsås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *