En blomma på Smörgåstårtans dag 13 november

Jenny Lithén som är med i Smörgåstårtans vänner har skapat denna fantastiska smörgåstårta. Tårtan gjorde Jenny till sin mors 60-årsdag. Jenny anser att hon är nybörjare vad gäller smörgåstårta, men det vet jag inte om vi vill tro på. Här berättar hon hur hon gick till väga: 
En blomma till mor Foto: Jenny Lithén

En blomma till mor
Foto: Jenny Lithén

– Till bottnar använde jag formfranska som jag la ut till önskad storlek och kantskar så jag fick en cirkelform.

– På första lagret hade jag tonfisk (som legat i vatten) som jag hackade grovt, blandade med creme fraiche, citronpeppar, salt och svartpeppar.

– Till andra lagret, hackade jag leverpastej, bostongurka och creme fraiche.

– På sista lagret (toppen) bredde jag på majonnäs (som klister ?) och dekorerade.

– Jag började med isbergssalladsblad på hela tårtan, sedan gjorde jag laxrosor och placerade ut och fyllde på i mellanrummen med räkor. Stack sedan in ostrullar. Skar tomater som blommor, gjorde gurkskruvar (med redskapet som jag visar i inläggen) skar stjärnfrukt och la ovanpå, stansade ut ostblommor (lite tjockare) och till sist strösslade jag med kärleksmorötter till min kära mamma (morötter skurna som hjärtan).

Skruvverktyg Foto: Jenny Lithén

Skruvverktyg
Foto: Jenny Lithén

Skruvarna av gurka, är gjorda med ett skruvverktyg som Jenny har köpt på en marknad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *