Detta är en vegetarisk rätt anpassad för att vara del av en kinesisk måltid, dvs att man har fler rätter på bordet. På kinesiska heter rätten 地三鲜 Di San Xian – tre smaker från jorden eftersom den innehåller tre slags grönsaker.
Tänk på att först hacka upp alla ingredienser och blanda till såser innan du börjar laga maten. I denna rätt ska man börja med att steka potatisen knaprig. Då kan du hacka övriga grönsaker under tiden.
4-6 personer
3 normalstora potatisar
1 normalstor aubergine
1 grön eller röd paprika
1 msk finhackad vårlök
1 msk finhackad vitlök
5 dl buljong, förslagsvis grönsaksbuljong eller hemgjord hönsbuljong
rapsolja att steka i
Gör så här:
- Skala och tärna potatisen i bitar på ungefär 2 cm.
- Skölj och tärna aubergine och grön paprika i liknande stora bitar, samt hacka vårlök och vitlök.
- Stek potatisen på mellan till svag värme i 10-15 minuter tills den är mjuk inuti och vackert gyllene på utsidan.
- Koka upp buljongen om ni använder grönsaksbuljong i pulverform eller häll upp 1.5 dl hönsbuljong i en mugg.
- Ta upp potatisen ur stekpannan och häll i lite ny olja och stek auberginebitarna mjuka på mellanvärme i 5-10 minuter.
- Lägg tillbaka potatis i stekpannan och tillsätt paprika, vårlök och vitlök och stek lätt.
- Häll i buljong och låt koka upp.