Suris recept från Malaysia

Till vår release i januari bjöd vi in alla som hade lust att komma och dela med sig av sina favoritrecept. Några nappade på detta och en av dem som dök upp på festen med recept var Suri Ekdahl. Hon kommer ursprungligen från Malaysia och hennes recept på äggnudlar är något hon ofta bjuder på.

bildNågra dagar efter invigningen besöker vi henne när hon har lagat maten på föreningen Rosen i Fisksätra. Där fick vi möjlighet att både fotografera och smaka på denna rätt som var mycket god. Tyvärr krånglade kameran just denna dag så bilderna blev inte så värst bra.

bild

 

Några kortfakta om landet Malaysia. Landet blev självständigt 1957 och var innan det en koloni till Storbritannien. Landet gränsar på Malacka till Thailand i norr och Singapore i syd, samt på Borneo till Indonesien i syd och öst samt mot Brunei. Landet är en konstitutionell valmonarki och har en kung som statsöverhuvud. Den totala befolkningen uppgick 2010 till 28,3 miljoner.

Enligt en resebyrå möter du Asiens alla ansikten just i Malaysia. Här finns färgsprakande marknader, några av världens högsta byggnader, världens äldsta regnskog, myter, legender och vita paradisstränder där palmerna kastar ljusgrå skuggor i den finkorniga sanden.

Kanske kan Suris recept ge dig en smak av denna värld.

2 comments for “Suris recept från Malaysia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *