Tinginys – en litauisk favorit som dessert eller till kaffet

Tinginys Foto: Laura Dzemedzionaite

Tinginys
Foto: Laura Dzemedzionaite

Ingredienser till 20 personer:

  • 4 förpackningar kex (till exempel Mariekex)
  • 500 g kvarg (vaniljsmak)
  • 2 dl smör
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 4 matskedar kakao
  1. Smält smöret, lägg i kondenserad mjölk, kvarg och kakao.
  2. Smula sönder kexen
  3. Mixa allt och lägg massan i små påsar.
  4. Ge massan en form (t ex rektangulär) och frys in tills den är genomfryst.
  5. Ta fram den infrysta massan cirka 15 minuter innan du vill skära upp den. Ta inte fram massan för tidigt, då blir den kladdig.
  6. Skär upp massan i 1-2 centimer tjocka skivor. Och servera direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *