3 msk olja
2 st lök, gul finhackad
5 st vitlöksklyftor, finhackade
0.5 tsk spiskummin, mald
0.5 tsk koriander, mald
0.5 tsk svartpeppar, mald
0.5 tsk kardemumma, mald
0.5 tsk senapspulver
1 krm kanel, mald
600 g lammbog, skuren i ca 3 x 3 cm bitar
1 msk ingefära, färsk riven
1-3 msk chili, röd finhackad (smaka av efterhand så att det inte blir för starkt)
2 burkar tomater, krossade
2 köttbuljongtärningar
2 dl kokosmjölk
2 st lök, gul finhackad
5 st vitlöksklyftor, finhackade
0.5 tsk spiskummin, mald
0.5 tsk koriander, mald
0.5 tsk svartpeppar, mald
0.5 tsk kardemumma, mald
0.5 tsk senapspulver
1 krm kanel, mald
600 g lammbog, skuren i ca 3 x 3 cm bitar
1 msk ingefära, färsk riven
1-3 msk chili, röd finhackad (smaka av efterhand så att det inte blir för starkt)
2 burkar tomater, krossade
2 köttbuljongtärningar
2 dl kokosmjölk
1 dl yoghurt
Gör så här:
- Hetta upp oljan i en stor kastrull.
- Fräs lök och vitlök några minuter på försiktig värme.
- Tillsätt kryddor och kött och fräs ytterligare 5 minuter.
- Tillsätt ingefära, chili, fond och krossade tomater.
- Låt grytan koka sakta i 2 timmar tills köttet är mört.
- Tillsätt kokosmjölk och yoghurt och låt det koka ytterligare 5 minuter.
- Smaka av med salt, peppar och ev. mer fond.
Till servering:
- Servera med naanbröd, ris, grönsaker och yoghurt.