Di San Xian – med tre smaker från jorden

Di San Xian - en vegetarisk rätt med aubergine, paprika och potatis Foto: Di San Xian

Di San Xian – en vegetarisk rätt med aubergine, paprika och potatis
Foto: Di San Xian

Detta är en vegetarisk rätt anpassad för att vara del av en kinesisk måltid, dvs att man har fler rätter på bordet. På kinesiska heter rätten 地三鲜 Di San Xian – tre smaker från jorden eftersom den innehåller tre slags grönsaker.

Tänk på att först hacka upp alla ingredienser och blanda till såser innan du börjar laga maten. I denna rätt ska man börja med att steka potatisen knaprig. Då kan du hacka övriga grönsaker under tiden.

4-6 personer
3 normalstora potatisar
1 normalstor aubergine
1 grön eller röd paprika
1 msk finhackad vårlök
1 msk finhackad vitlök
5 dl buljong, förslagsvis grönsaksbuljong eller hemgjord hönsbuljong
rapsolja att steka i

Gör så här:

  1. Skala och tärna potatisen i bitar på ungefär 2 cm.
  2. Skölj och tärna aubergine och grön paprika i liknande stora bitar, samt hacka vårlök och vitlök.
  3. Stek potatisen på mellan till svag värme i 10-15 minuter tills den är mjuk inuti och vackert gyllene på utsidan.
  4. Koka upp buljongen om ni använder grönsaksbuljong i pulverform eller häll upp 1.5 dl hönsbuljong i en mugg.
  5. Ta upp potatisen ur stekpannan och häll i lite ny olja och stek auberginebitarna mjuka på mellanvärme i 5-10 minuter.
  6. Lägg tillbaka potatis i stekpannan och tillsätt paprika, vårlök och vitlök och stek lätt.
  7. Häll i buljong och låt koka upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *