Måndag 4 mars

Måndag 4 mars
Guam – firar självständighetsdagen den 1:a måndagen i mars. Passa gärna på att test en populär kycklingrätt med ananas och kokos denna dag.
Bananens dag*. Vår populäraste frukt är mycket nyttig – men egentligen är bananen ett bär. Gör Linda Bakkmans stärkande bananpannkakor.
Maslenitsa, pannkaksveckan, smörveckan, Ryssland. Den firas i år från 4 till 10 mars. Den firas sju veckor före den ortodoxa kyrkans påsk. Man brukar också säga att det är under vinterns sista vecka. Blinier, ryska boveteplättar, kan avnjutas hela veckan med många olika tillbehör – kaviar och lök eller hallonsylt och grädde och mycket mer.
Maha Shivaratri – Shivas stora natt (hinduer). Denna dag firas guden Shiva med en högtid som varar ända fram till följande morgon. Den hängivne håller sig vaken hela natten, mediterar och sjunger heliga mantran. Ritualen utförs var tredje timme. Det är också brukligt att fasta. Denna hinduiska festival firas före vårens ankomst och är en stor helgdag, framför allt i Indien och Nepal, och en högtidlig påminnelse om att övervinna mörker och okunnighet. För att fira denna dag förmedlar vi tre recept; Dal Bhat, Thukpa och Momos.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *