Klassisk köttsoppa

Klassisk köttsoppa Bild från Tasteline

Klassisk köttsoppa
Bild från Tasteline

Offerhelgen – Eid el-Adha, är tillsammans med Eid al Fitr årets största högtid för muslimer världen över. Då avslutas tiden för vallfärd. Maträtter som har anknytning till offerfesten är en köttsoppa, kebab av olika styckdelar, inklusive lever, hjärta och njurar. Sötsaker äts det också mer av än vanligt.

 

Ingredienser
1,5 l vatten
600 gram nötkött
2 tsk salt
6 st vitpeppar, hel
1 st lagerblad
3 st morot
1 st purjolök(ar)
2 st palsternacka(or)
0,5 dl persilja, finhackad
vitpeppar, malen

Tillagning
1. Koka upp vattnet. Lägg i kött, salt, pepparkorn och lagerblad. Låt köttet koka i ca 1.5 timme eller tills det blir mört.

2. ta upp köttet ur grytan. Sila buljongen. Skala rotsakerna och skär dem i skivor. Lägg rotsakerna i buljongen och låt dem koka i 10 min.

3. Skiva under tiden purjolöken, lägg i den och koka ca 10 min till.

4. Skär köttet i mindre bitar och lägg ner det i soppan. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan. Soppan kan med fördel lagas dagen innan.

Recept och bild är hämtat från Tasteline.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *