Kaninfilé i folieknyte

Kaninköttets dag infaller den 5 november varje år för att uppmärksamma användandet av kaninkött i matlagningen. Det är Källängsgårdens gårdsprodukter som har instiftat dagen för att de vill uppmärksamma kaninkött som en råvara. Kaninkött uppskattas av många människor och köttet är perfekt att grilla, göra sallad eller soppa på, äta till pasta, tillaga i ugn, i stekpannan eller i grytan. Här förmedlar vi ett av deras favoritrecept, Källängens enkla, snabba & supergoda kaninfilé i folieknyte.

Kaninfilé i folieknyte Foto: Källängens gårdsprodukter

Kaninfilé i folieknyte
Foto: Källängens gårdsprodukter

 

Ingredienser 2 portioner
2-3 st Kaninfiléer
2 st röd lök, normalstora
En bit hackad färsk ingefära, ca 1 cm. Ökas eller minskas beroende på vilken styrka som önskas.
2 skivade vitlökklyftor
olivolja
Smör
Salt
Peppar
1 Knippa färska örter av salvia, timjan och rosmarin

Tillbehör:
Hasselbackspotatis
Sallad med till exempel valnötter och getost

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Använd aluminiumfolie, det ska bli ett knyte per portion. Smörj folien med olivolja.
Skiva röd lök och lägg på folien
Fyll på med hackad ingefära och skivad vitlök
Bryn filén i smör i stekpanna. Salta och peppra
Skiva filén och lägg ovanpå löken och ingefäran
Salta och peppra efter önskemål
Täck med klippa färska örter, salvia, timjan och rosmarin
Toppa med en klick smör.

Vik ihop folien och sätt i ugnen, ca 15-20 minuter

Servera hela knytena med hasselbackspotatis och en sallad du tycker om, gärna med valnötter och getost i.
Gärna ett glas rött vin, en öl eller citronvatten till.

Smaklig måltid!

1 comment for “Kaninfilé i folieknyte

  1. 5 november, 2014 at 10:22

    Härligt att kaninköttet fått en egen dag. Det är hög tid att lyfta kaninen som livsmedel, det finns inget djur som kan mäta sig med kanin ur klimathänseende. Och kaninkött är gott, mycket gott !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *